Carne alla pizzaiola

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Carne alla pizzaiola ή αλλιώς λεπτές μoσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα από ντοματίνια και κρασί.

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄  

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο, λεπτές, περίπου 140 γρ. η καθεμιά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει λεπτές και να μας τις χτυπήσει λίγο με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ώστε να λεπτύνουν περισσότερο)
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μόνο μεγάλα σούπερ μάρκετ)  ή 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλες μαζί) για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 200 ml νερό. Ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε για να καλυφθούν από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.

-> Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (αν μείνουν οι μπριζόλες πολλή ώρα, θα στεγνώσουν) με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Τι πίνουμε: Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή