Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη εξαπέλυσαν άγνωστοι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, δέκα άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο του σπιτιού.

Το ένα ανήκε στον γιο του υπουργού, ενώ το δεύτερο είναι υπηρεσιακό και ανήκει στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Μάλιστα, τη στιγμή της επίθεσης στο εσωτερικό του βρισκόταν αστυφύλακας από τη φρουρά του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βγει από το αυτοκίνητο. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ υπέστησαν φθορές και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα στην πρόσοψη της μονοκατοικίας.

Τη στιγμή της επίθεσης ο κ. Φλαμπουράρης βρισκόταν στο σπίτι του ωστόσο, δεν διέτρεξε κίνδυνο. Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή δίχως ωστόσο να εντοπίσει τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι του υπουργού Επικρατείας είχε γίνει στόχος επίθεσης και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άγνωστοι πέταξαν εύφλεκτο υγρό και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά, προκαλώντας φθορές στην ξύλινη είσοδο.

«Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό…» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – Ν.Δ.

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Ν.Δ., προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει μεν την επίθεση, ωστόσο, προσθέτει ότι «κάποιοι, με επιλεκτικές “ευαισθησίες” και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια»

Σε απάντησή της, η κα Γεροβασίλη επιτίθεται στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, καλώντας τον μάλιστα να ανακαλέσει την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, δήλωσή του.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κ. Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Αντί να  καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για ''θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους''», απάντησε η κ. Γεροβασίλη σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη φράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή