Συρία: Τουλάχιστον 45 νεκροί σε τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά σε τέμενος

Συρία: Τουλάχιστον 45 νεκροί σε τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά σε τέμενος

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν σήμερα σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της συριακής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εσωτερικών.

Η μια επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και οι άλλες από δύο καμικάζι κοντά στο σιιτικό τζαμί Σαγίντα Ζεϊνάμπ, νοτίως της συριακής πρωτεύουσας.

Στο τζαμί υπάρχει το μαυσωλείο της Ζεϊνάμπ, μιας από τις εγγονές του προφήτη Μωάμεθ. Πολλοί σιίτες προσκυνητές από το Ιράν, το Ιράκ, τις χώρες του Κόλπου και τον Λίβανο επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο αυτό.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το τζαμί αποτέλεσε στόχο επίθεσης αυτοκτονίας στην οποία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε σημείο ελέγχου κοντά στο τέμενος. Τον ίδιο μήνα, έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε λιβανέζους σιίτες προσκυνητές στο τζαμί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή