Η κ. Κωνσταντοπούλου και «ο φόβος της αλήθειας»

Η κ. Κωνσταντοπούλου και «ο φόβος της αλήθειας»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν οι αναφορές του διαδόχου της Νίκου Βούτση σε αυτήν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της «Κ». Σε ένα μακροσκελές άρθρο, υπό τον τίτλο «Ποιος φοβάται την αλήθεια;», η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει αναφορά σε επίδοξους πλαστογράφους της ιστορίας, οι οποίοι «πρσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, γιατί γνωρίζουν την ευθύνη τους». Αποδίδει μάλιστα στον κ. Βούτση, με βάση το περιερχόμενο της συνέντευξης, «ιταμό ύφος», «έκδηλο σεξισμό», «προχειρολογία», «ακατάσχετη λασπολογία», «έλλειμμα εαυτού». Μάλιστα, με αφορμή τα όσα είπε ο διάδοχός της στην Προεδρία της Βουλής, επιτίθεται και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου 2015-Σεπτεμβρίου 2015, οι Βούτσης, Τσίπρας και λοιποί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξαναγράψουν την ιστορία. Το προσπαθούν απαξιώνοντας συστηματικά τους συντρόφους τους απέναντι στους οποίους στάθηκαν λίγοι», επισημαίνει, ενώ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του ακολούθησαν «τον δρόμο της αχαλίνωτης παράδοσης στην εξουσία και της άνευ όρων υποταγής». Η κ. Κωνσταντοπούλου παραθέτει συνοπτικά ένα χρονολόγιο της διακριτής στάσης που υιοθέτησε σε σχέση με κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, καταθέτει το δικό της αφήγημα για τη στάση που τήρησε στις κρίσιμες ημερομηνίες του καλοκαιριού, ενώ ουσιαστικά προαναγγέλλει συνολική καταγραφή και αποτύπωση όσων έγιναν, «όπως μου επιβάλλει η ευθύνη μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή