Μίχελ, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Μίχελ, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε για άλλη μία φορά την έκπληξη, με τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ να είναι καταιγιστικές και ανατρεπτικές! Υποτίθεται ότι το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο θα είχε κεντρικό θέμα συζήτησης την απομάκρυνση ή όχι του Ιγκόρ Τούντορ, όμως εν τέλει αυτό που προέκυψε ήταν η παραίτηση του Ιάκωβου Αγγελίδη από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ!

Ο Αγγελίδης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πήρε την απόφαση αυτή γιατί διαπίστωσε ότι μειώθηκαν αισθητά οι αρμοδιότητές του, ιδίως μετά την έλευση των Νίκου Βεζυρτζή και Λιούμπος Μίχελ. Ο Σλοβάκος πρώην διεθνής διαιτητής αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην ποδοσφαιρική ομάδα, θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ και ο άμεσος συνεργάτης του Σαββίδη, με τον οποίο άλλωστε μιλούν και την ίδια γλώσσα.

Ο Αγγελίδης με γραπτή δήλωσή του γνωστοποίησε την παραίτησή του: «Με ειλικρινά μεγάλη λύπη ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για προσωπικούς λόγους.

Ασφαλώς ως πρόεδρος έχω την ευθύνη για την πορεία της ομάδας και ελπίζω ότι με κάποιον τρόπο η απόφασή μου θα βοηθήσει τον σύλλογο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή πορεία. Εζησα από πρώτο χέρι το πάθος των οπαδών του ΠΑΟΚ και υπήρξα κοινωνός των ιδιαιτεροτήτων αυτού του ιστορικού συλλόγου.

Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά οι οπαδοί του και με τη δική τους υποστήριξη ο σύλλογος θα φτάσει στη σταθερότητα και την επιτυχία που του αξίζει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη, που μου έδωσε τη δυνατότητα και την τιμή να βρεθώ στο τιμόνι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και εύχομαι σε εκείνον και στην οικογένειά του κάθε επιτυχία».

Την ίδια ώρα, ο Σαββίδης, επίσης με γραπτή δήλωση, ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει θέμα Τούντορ και πως ο Κροάτης συνεχίζει το έργο του. Ολα αυτά ενώ πριν από δύο 24ωρα ο Τούντορ εθεωρείτο «τελειωμένος» από τον ΠΑΟΚ… «Δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα μου κανένα ερώτημα για τον Ιγκορ Τούντορ. Είναι ο προπονητής της ομάδας και έχουμε μια ισχυρή συμφωνία, ενώ μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την επιτυχία. Είναι μια συζήτηση που δεν θα επιτρέψω να ανοίξει ξανά.

Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να αισθανθούν την ίδια αφοσίωση. Πρέπει να είναι οι πιο ουσιαστικοί συνεργάτες του προπονητή και οφείλουν να γνωρίζουν ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία θα τη θεωρήσω δική τους αποτυχία και –από την άλλη– η επιτυχία της ομάδας θα θεωρηθεί επίτευγμα συνολικής δουλειάς. Πρέπει να είμαστε οικογένεια με έργα, όχι μόνο με λόγια», επισήμανε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους όσοι είναι οι συνεργάτες του.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα, ο Σαββίδης δεν πείστηκε ότι οι εναλλακτικές λύσεις στην τεχνική ηγεσία, που του πρότειναν τα μέλη του συμβουλίου, θα έκαναν τη διαφορά.

Ο Τούντορ θα πάει κανονικά σήμερα στην προπόνηση, όχι όμως  και ο Ρικάρντο Κόστα, τον οποίο o Δικέφαλος αποδέσμευσε και θα ταξιδέψει για τη Γρανάδα. Επίσης μεταγραφή δεν έγινε χθες, όμως είναι ανοικτό το θέμα του Κρίστιαν Τσάβες από τον ΠΑΣ, ο οποίος έκανε προσφυγή και αν δικαιωθεί θα μείνει ελεύθερος, καθώς υπάρχει χρονικό περιθώριο έως τις 12 Φεβρουαρίου για την απόκτηση ελεύθερων παικτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή