Χωρίς πρόβλημα το πόθεν έσχες Αλ. Φλαμπουράρη

Χωρίς πρόβλημα το πόθεν έσχες Αλ. Φλαμπουράρη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλεισε επισήμως χθες για την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής η έρευνα της υπόθεσης με τη δήλωση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική και «κατά προτεραιότητα» έρευνα των ορκωτών λογιστών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται εκ μέρους του υπουργού Επικρατείας πρόβλημα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του.

Στον αντίποδα κρίθηκε πως εξακολουθεί να χρήζει έρευνας από την αρμόδια Αρχή το θέμα του πρώην υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος, ως γνωστόν, «ελέγχεται» επειδή δεν είχε καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» όταν ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να κατέθεσε αιτιολογικό των θέσεών του υπόμνημα, το περιεχόμενο του οποίου ωστόσο θεωρήθηκε πως δεν αλλάζει τα δεδομένα. Παράλληλα δόθηκε οδηγία στους ορκωτούς λογιστές να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Χαρδούβελης λίγα χρόνια αργότερα, με την ιδιότητα πλέον του υπουργού.

Την ίδια στιγμή, άγνωστη παραμένει η εξέλιξη της έρευνας που κάνουν οι ορκωτοί λογιστές ως προς την περίπτωση του κ. Γ. Σταθάκη.

Υπενθυμίζεται ότι και γι’ αυτήν την περίπτωση είχε ζητηθεί η «κατά προτεραιότητα» έρευνα των ορκωτών λογιστών, καθώς, εκτός των άλλων, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε διαπιστωθεί από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής η ύπαρξη σημαντικών διαφορών μεταξύ δύο δηλώσεών του. Ο εντοπισμός αυτών των διαφορών είχε οδηγήσει την επιτροπή να ζητήσει από τους ορκωτούς λογιστές τον «ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης, με όποιο μέσο χρειαστεί, ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Το ίδιο άγνωστο παραμένει, ύστερα και από τη χθεσινή συνεδρίαση, τι έχει απογίνει με τον έλεγχο της περίπτωσης ορισμένων άλλων υπόχρεων –ονόματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα– που εξαιτίας ακριβώς του εντοπισμού κενών στις δηλώσεις τους έχουν κληθεί αρκετές φορές να προσκομίσουν δικαιολογητικά έγγραφα και άλλα στοιχεία για τις υποθέσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή