Κατέβαλε τα 3,5 εκατ. ευρώ ο Σταύρος Παπασταύρου

Κατέβαλε τα 3,5 εκατ. ευρώ ο Σταύρος Παπασταύρου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικώς πλήρωσε ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που καταλογίστηκε από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων σε λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ, για τον οποίο ο ίδιος αρνείται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του και κάνει λόγο για πολιτική του δίωξη. Η πληρωμή των οφειλόμενων φόρων και προστίμων από τον ελεγχόμενο δικηγόρο, ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον απαλλάσσει από περαιτέρω ποινικές εμπλοκές, καθώς πλέον δεν ασκείται δίωξη σε βάρος του, ενώ ο ίδιος μετά την πληρωμή δήλωσε ότι θα προσφύγει δικαστικά, διεκδικώντας τη δικαίωσή του.

Ο Σταύρος Παπασταύρου και σε χθεσινή δήλωσή του επαναλαμβάνει την πάγια θέση του –από την αρχή των ερευνών για την εν λόγω υπόθεση– ότι δεν ήταν ο ίδιος ο δικαιούχος του λογαριασμού με 5,4 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ο πελάτης του επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή. Ο Παπασταύρου και στις εξηγήσεις που είχε καταθέσει ενώπιον του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, είχε αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε σχέδη με τον επίμαχο λογαριασμό, είχε προσκομίσει στοιχεία ως απόδειξη της επιχειρηματολογίας του, ενώ εγγράφως ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή είχε δηλώσει ότι τα χρήματα ήταν δικά του και είχε καταθέσει έγγραφα που ανέφεραν για ποιο λόγο προορίζονταν και γιατί ο Παπασταύρου ήταν μόνον πληρεξούσιός του.

Η υπόθεση Παπασταύρου, η οποία αρχικά επρόκειτο να αρχειοθετηθεί, ερευνήθηκε εκ νέου μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο και για τον καταλογισμό των οφειλομένων φόρων ελήφθη υπόψη νεότερο στοιχείο, του οποίου τη γνησιότητα ο Παπασταύρου αμφισβητεί και δηλώνει ότι «είναι ένα αρχείο αγνώστου προελεύσεως, χωρίς υπογραφή και χωρίς άλλα διακριτικά». Στη χθεσινή δήλωσή του μάλιστα το χαρακτηρίζει ευθέως «κατασκευασμένο» και αναφέρει ότι με αυτό «το στοιχείο» «επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική του διαπόμπευση».

Επίσης σημειώνει ότι προχωρεί στην άσκηση όλων των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέσων, προκειμένου να δικαιωθεί. Για την πληρωμή του ποσού των 3,4 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει, συνήψε δάνειο από τον πραγματικό δικαιούχο των χρημάτων του λογαριασμού, τον Σάμπι Μιωνή, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να καταβάλει τα χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή