Στρατηγική σύμπραξη των εταιρειών Axia Hospitality και Nelios

Στρατηγική σύμπραξη των εταιρειών Axia Hospitality και Nelios

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη στρατηγική σύμπραξή τους ανακοίνωσαν χθες οι ελληνικών συμφερόντων εταιρείες Axia Hospitality και Nelios, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαχείρισης των πωλήσεων και των κρατήσεων ξενοδοχείων αλλά και στην on-line προβολή και προώθησή τους.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι Γιάννης Κυρίτσης της Axia Hospitality και Δημήτρης Σερίφης της Nelios χαρακτήρισαν ως πολύ πιθανή εξέλιξη η εν λόγω σύμπραξη σε μεταγενέστερο στάδιο να οδηγήσει σε συγχώνευση των δύο εταιρειών. Σε αυτήν τη φάση έχει προχωρήσει ήδη η συστέγαση των εταιρειών σε κοινά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας για την επίτευξη του καλύτερου συντονισμού των 40 στελεχών και υπαλλήλων τους. Οπως επισημαίνουν οι δύο επικεφαλής, ως αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο εταιρειών δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο πακέτο πωλήσεων και μάρκετινγκ για ξενοδοχεία, με την ονομασία Hands Free Hotelier. Οι εταιρείες, πέραν των υπηρεσιών πωλήσεων, κρατήσεων και μάρκετινγκ, παρέχουν και άλλα σύνθετα εργαλεία, συμπληρωματικά και ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου παροχών των εταιρειών διαχείρισης ξενοδοχείων.

Στόχος των δύο εταιρειών, σύμφωνα με τους επικεφαλής τους, είναι μέσα στα επόμενα χρόνια το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών τους να παρέχεται τουλάχιστον σε 200 ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα. Παράλληλα θα επιδιωχθεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων τους και σε ξένες αγορές. Σε επίπεδο τουριστικής ζήτησης η εταιρεία διαπιστώνει αυξητική τάση από αγορές όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Αυστραλία και η Γαλλία. Επίσης, ανοδική εξέλιξη εμφανίζουν οι κρατήσεις από ανερχόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, για συγκεκριμένους προορισμούς της χώρας, όπως για παράδειγμα τη Σαντορίνη.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες τα τελευταία τέσσερα χρόνια διατηρούσαν πιο διακριτή συνεργασία, διαθέτοντας πάνω από 15 κοινούς πελάτες. Η Axia Hospitality αντιπροσωπεύει σήμερα 48 τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία σε 18 περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. Από την πλευρά της, η Nelios έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της on-line στρατηγικής εγχώριων και διεθνών ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή