Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα, χιόνια στα βόρεια ορεινά, άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται για την Πέμπτη. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν αρχικά στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια το βράδυ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο 6 μποφόρ που το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στα δυτικά.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές από το βράδυ.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση το βράδυ.

Την Παρασκευή

Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στ πελάγη 8 και πιθανόν τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε σημαντική πτώση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή