Λίστα Μπόργιανς: Ανεπάγγελτος με καταθέσεις 7 εκατ.

Λίστα Μπόργιανς: Ανεπάγγελτος με καταθέσεις 7 εκατ.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν δεκάδες καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι πρώτοι εκατό φορολογούμενοι που ελέγχονται εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που εμπιστεύτηκαν στην UBS.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν την περίοδο 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα. Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογουμένου που δηλώνει πλέον «ανεπάγγελτος» και εμφανίζει στη λίστα καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς είναι δημόσιος υπάλληλος ο οποίος την περίοδο 2000-2012 δήλωσε συνολικά 813.000 ευρώ, ενώ στη λίστα Μπόργιανς καταγράφηκε με κατάθεση 2,7 εκατ. ευρώ. Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη περίοδο δήλωσε συνολικά 477.000 ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατ. ευρώ. Αλλη περίπτωση που έχει κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε εξηγήσεις αφορά πολιτικό μηχανικό με δηλωθέντα εισοδήματα 2,5 εκατ. ευρώ, που εμφανίζει καταθέσεις 6,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα γιατρός στην Ελλάδα δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατ. ευρώ. Εξηγήσεις καλείται επίσης να δώσει έμπορος ετοίμων ενδυμάτων που δήλωσε τη δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατ. ευρώ. Κλήση έχει πάρει και δικηγόρος με συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 800.000 ευρώ και λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή