Νέα Υόρκη: Ιστορία μέσα από τη γεύση

Νέα Υόρκη: Ιστορία μέσα από τη γεύση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντηθήκαμε στο αρχικό κτίριο του μουσείου που κατασκευάστηκε το 1880 και σήμερα στεγάζει τη μεσαιωνική συλλογή έργων τέχνης. Με το πέρασμα των χρόνων, όσο πλούτιζε η συλλογή, μεγάλωνε και το μουσείο, για να φτάσει σήμερα να είναι αυτό το γιγαντιαίο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης που επισκέπτονται πλέον περισσότερα από 6 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Στο Μητροπολιτικό Μουσείο, με εκθέματα που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια έργα τέχνης, χρειάζεται κανείς να επιστρέψει αρκετές φορές και να αφιερώσει πολλές ώρες για να ανακαλύψει τους θησαυρούς του και, κυρίως, να δει πέρα από τα highlights. Τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα όταν τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει κάποιος άνθρωπος που, εκτός από την απαραίτητη γνώση, διαθέτει και φαντασία. Οι πέντε φίλοι που βρεθήκαμε εκείνο το μεσημέρι στο μουσείο, είχαμε την τύχη να συνοδευόμαστε από τον Αγγελή Νάννο. Ελληνα κοσμοπολίτη, κάτοικο της Νέας Υόρκης, λάτρη της τέχνης και της γαστρονομίας που ανέλαβε να μας κάνει μια βόλτα στην ιστορία του φαγητού μέσα από έργα τέχνης του ΜΕΤ.

Η εταιρεία του «In Food We Trust» ειδικεύεται στο φαγητό, προτείνει στον ζαλισμένο από την υπερπροσφορά τουρίστα, τα πιο ψαγμένα μέρη στην πόλη και παράλληλα παντρεύει την τέχνη με τη γαστρονομία μέσα από τη συγκεκριμένη ξενάγηση στην οποία έχει δώσει τον τίτλο «Υum Υum Μet». Φανταστείτε, λοιπόν, ότι το ΜΕΤ είναι ένα τεράστιο εστιατόριο. Παίρνετε στα χέρια σας το μενού και αρχίζετε να το διαβάζετε. Από την Αίγυπτο πηγαίνετε στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Αμερική, την ίδια στιγμή που ταξιδεύετε στους αιώνες και τις εποχές. Πότε οι άνθρωποι ανακάλυψαν τις μεθόδους συντήρησης; Πότε άρχισαν να χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνα; Πώς γίνεται πολιτική μέσω της… γεύσης; Οι απαντήσεις είναι συναρπαστικές και βρίσκονται εκεί. Στο «μενού» του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή