Κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ θέλει ο Κουρτς

Κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ θέλει ο Κουρτς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προαναγγελία του κλεισίματος των συνόρων της Αυστρίας «σε μερικούς μήνες» προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, καλώντας ταυτόχρονα την ΠΓΔΜ να ετοιμαστεί να πράξει το ίδιο, εγκλωβίζοντας έτσι τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο κ. Κουρτς επισκέφθηκε χθες τα Σκόπια για συνομιλίες με τον ομόλογό του Νίκολα Ποπόσκι, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι «η Αυστρία θα στηρίξει τη χώρα σας, όχι μόνο με στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, αλλά και με εξοπλισμό, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Αυστριακός υπουργός επιτέθηκε εκ νέου στη χώρα μας, καθώς εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα της νατοϊκής εμπλοκής στο προσφυγικό, επικαλέστηκε την «άσχημη εμπειρία με την Ελλάδα, η οποία αρνείται κάθε βοήθεια». Δήλωσε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη να σταματήσει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορά της με την Ελλάδα, δεδομένου ότι μετά την Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεταναστευτικές ροές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή