ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Κινέζικο» κοτόπουλο στο φούρνο με σόγια και μέλι

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Μπαχαρικά, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Σόγια, Σάλτσες / Ζωμοί

Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Μαρινάρισμα: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 40΄ 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 12 μπουτάκια (τα κοπανάκια) κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα:

  • 130 ml σάλτσα σόγιας
  • 5 κουτ. σούπας μέλι, της αρεσκείας μας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα


Διαδικασία:

Μαρινάδα: Σε ένα μπρίκι βάζουμε 40 ml νερό με το μέλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει καλά το μέλι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λιωμένο μέλι με τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε καλά μέσα στο μείγμα ώστε να τα «πιάσει» η μαρινάδα από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του αέρα στους 180° C. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε, πασπαλίζoντας με το μυρωδικό της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 Συνοδεύουμε με: πουρέ λαχανικών (πατάτα - κολοκύθι) και πράσινη σαλάτα εποχής με ντρέσινγκ μουστάρδας.   

Τι πίνουμε: Ενα ροζέ από Ξινόμαυρο, για να ισορροπήσει τη γλύκα του πιάτου ή, αν επιμένετε λευκά, ένα Sauvignon blanc ή ένα Traminer.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ