Αθώα για την ελληνική δικαιοσύνη η Χαλκιά

Αθώα για την ελληνική δικαιοσύνη η Χαλκιά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στα 400 μ. μετ' εμποδίων, Φανή Χαλκιά, αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για την υπόθεση ντόπινγκ του 2008, καθώς είχε βρεθεί θετική στην Κίνα, ύστερα από έλεγχο του WADA στην ουσία μεθυλτριενολόνη και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, τερματίζοντας την καριέρα της.

Mαζί με την 37χρονη -σήμερα- Ελληνίδα πρωταθλήτρια, απαλλάχθηκε και ο προπονητής της Γιώργος Παναγιωτόπουλος (κατηγορούνταν για προμήθεια παράνομων ουσιών), αφού το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τόσο αυτός όσο και η αθλήτριά του, έπεσαν θύματα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή αθώωση, αφορά μόνο την ελληνική δικαιοσύνη και τις ποινικές διώξεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών, και δεν έχει ουδεμία σχέση με τις αποφάσεις και διώξεις των διεθνών αθλητικών οργανισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή