Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα των Βρετανών για το Brexit

Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα των Βρετανών για το Brexit

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες, προσδίδει ειδικό καθεστώς στη Βρετανία, ενώ ο ίδιος, θα διεξάγει σκληρή προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στην οποία η Βρετανία εισήλθε το 1973.

«Θα υποστηρίξω την προεκλογική εκστρατεία με όλη την καρδιά και την ψυχή μου, προκειμένου να πείσω τους Βρετανούς να παραμείνουμε σε μία μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε μετά την επίτευξη συμφωνίας, η οποία έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους 27 Ευρωπαίους ηγέτες.

«Είμαστε δυνατότεροι, ασφαλέστεροι και εξασφαλισμένοι, συμμετέχοντας σε μία μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Κάμερον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησής του στο Λονδίνο, ενώ αναμένεται ν' ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Παρά το γεγονός ότι ένας από τους πιο στενούς πολιτικούς συμμάχους του Κάμερον, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Γκόουβ θα υποστηρίξει την έξοδο από την ΕΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν και η υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, υποστηρίζουν τον Κάμερον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή