Σύλληψη 2 δημοσιογράφων και εκδότη για εκβιασμό

Σύλληψη 2 δημοσιογράφων και εκδότη για εκβιασμό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκδότης που κατηγορείται ότι διηύθυνε μηχανισμό συκοφάντησης τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιχειρηματιών, προκειμένου να αποσπά κέρδη από διαφημίσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον Π.Μ., 42 ετών, εκδότη εφημερίδας, ενώ για συμμετοχή στον μηχανισμό συκοφάντησης και εκβιασμών συνελήφθησαν και δύο δημοσιογράφοι που αρθρογραφούσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο. Πρόκειται για έναν 35χρονο αρθρογράφο σε οικονομικές ιστοσελίδες, ο οποίος έχει απασχοληθεί στο παρελθόν στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, αλλά και σε γραφείο Τύπου γνωστής τράπεζας. Συμπτωματικά χθες, λίγο πριν συλληφθεί, είχε αναρτήσει σε γνωστή ιστοσελίδα κείμενο με τίτλο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», στο οποίο υποστήριζε ότι η Google διαμορφώνει εντέχνως αρνητικό κλίμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο δεύτερος είναι ένας 50χρονος, ο οποίος έχει εργαστεί σε δημόσιο ραδιόφωνο, γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, καθώς στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι τηλεφωνούσαν σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις και ζητούσαν διαφήμιση. Αν δεν έπαιρναν αυτό που ήθελαν, τότε απειλούσαν τους υπαλλήλους ότι θα ξεκινήσουν να τους συκοφαντούν δημοσιεύοντας αρνητικά σχόλια για εκείνους.

Στο παρελθόν, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ είχε καταγγείλει δημοσίως τον έναν από τους συλληφθέντες για εκβιασμό. Συνελήφθησαν χθες επ’ αυτοφώρω ενώ παραλάμβαναν από ένα εκ των θυμάτων τους 15.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή