Αποκαλυπτικοί διάλογοι των κατηγορουμένων για εκβιασμό δημοσιογράφων

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των κατηγορουμένων για εκβιασμό δημοσιογράφων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία, ασκήθηκε χθες στον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εκβιασμούς σε βάρος υπαλλήλων ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρηματιών.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή, ενώ οι συνήγοροί τους χαρακτήρισαν τη δίωξη «υπερβολική». Από τη δικογραφία προκύπτει ότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση των τριών κατηγορουμένων ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος ενός εκ των τριών (του 50χρονου Π.Μ.) η υπεύθυνη Επικοινωνίας μεγάλης ΔΕΚΟ. Κατήγγειλε ότι την εκβίαζε ζητώντας χρήματα προκειμένου να μη δημοσιεύονται στον Τύπο δυσφημιστικά – συκοφαντικά γι’ αυτήν και τη ΔΕΚΟ, στην οποία εργαζόταν, δημοσιεύματα. Ακολούθησε άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο και προέκυψε ανάμειξη ακόμα δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση, του 42χρονου εκδότη και του 35χρονου δημοσιογράφου. «Πρόσεχε. Ξέρουν στη Ν.Δ. ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying», φέρεται να είπε στην υπάλληλο ο 50χρονος Π.Μ. σε μία από τις πρώτες συναντήσεις τους. Λίγες ημέρες αργότερα, ο ίδιος την προειδοποίησε να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη Ν.Δ. σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται. Της ανέφερε μάλιστα ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και την απείλησε λέγοντας: «Εχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου». Ο εν λόγω κατηγορούμενος εργαζόταν στο παρελθόν στη θέση που κατέχει τώρα η καταγγέλλουσα και γνώριζε τα ποσά που δαπανά η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ για την προβολή της (2,2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Σε νέα συνάντηση που είχαν οι δυο τους σε καφετέρια του Παλαιού Φαλήρου τη 12η Φεβρουαρίου, ο Π.Μ. της είπε ότι ο ίδιος και φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν η γυναίκα ρώτησε τι θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στον εκδότη, ο δημοσιογράφος της απάντησε: «Αμα δεν του δώσουμε, θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε». Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν. Στη συνέχεια, της ζήτησε να εγκρίνει το ποσό των 60.000 ευρώ από την εν λόγω ΔΕΚΟ για τον εκδότη και ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου 500 με 550 χιλιάδες ευρώ.

Σε άλλη ηχογραφημένη συνομιλία, ο 50χρονος δημοσιογράφος ακούγεται να συνομιλεί με ιδιοκτήτες ιστοσελίδων προκειμένου να τους ενημερώσει ότι θα λάβουν χρήματα από τη συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, ζητώντας από έναν εξ αυτών να «κατεβάσει» αρνητικά δημοσιεύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή