Στην Τουρκία ο Τουσκ για το προσφυγικό

Στην Τουρκία ο Τουσκ για το προσφυγικό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ που επισκέπτεται σήμερα τη Βιέννη, πρώτο σταθμό μιας περιοδείας που θα τον οδηγήσει στις βαλκανικές χώρες, θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Τουρκία πριν από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Τουσκ αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη στην Άγκυρα τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την επομένη, στην Κωνσταντινούπολη, τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται μερικές ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που έχει συγκληθεί για τις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και στην οποία θα συμμετάσχει επίσης η Τουρκία.

Προτού μεταβεί στην Τουρκία, το πρόγραμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνει επίσκεψη σήμερα, εκτός από τη Βιέννη, στη Λιουμπλιάνα, αύριο στο Ζάγκρεμπ και στα Σκόπια και το πρωί της Πέμπτης την Ελλάδα.

Η επίσκεψη στις χώρες που βρίσκονται κυρίως πάνω στη μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων αποσκοπεί "στη συνέχιση της οικοδόμησης μιας ευρωπαϊκής ομοφωνίας για τον τρόπο διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης και στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Μαρτίου", είχε δηλώσει ο Τουσκ την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή