Παρέμβαση Θάνου για υπόθεση Βγενόπουλου

Παρέμβαση Θάνου για υπόθεση Βγενόπουλου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνεται ο εσωτερικός «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες στους κόλπους της Δικαιοσύνης, καθώς με νέα παρέμβασή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου στρέφεται εκ νέου σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, αυτή τη φορά με αφορμή την υπόθεση Βγενόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη πειθαρχική έρευνα που διατάσσεται από την κ. Θάνου σε βάρος της κ. Τσατάνη, καθώς προ ημερών αρχειοθετήθηκε από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ. Τσατάνη και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου αναφορικά με τις διαδικασίες εκλογής του τελευταίου. Με την αρχειοθέτηση συντάχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ασκώντας το δικαίωμα που της εκχωρήθηκε πρόσφατα με νόμο για τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών και εισαγγελέων, διέταξε και θα διενεργήσει η ίδια πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ. Τσατάνη αναφορικά με τη διερεύνηση της δικογραφίας Βγενόπουλου. Η παρέμβαση της κ. Θάνου έγινε ύστερα από αναφορά του γενικού εισαγγελέα Κύπρου και του υπουργού Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντικείμενο της πειθαρχικής έρευνας είναι γιατί χειρίστηκε την υπόθεση Βγενόπουλου η κ. Τσατάνη, καθώς θα μπορούσε να διερευνηθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ή τους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος. Αντίθετη άποψη με την κ. Θάνου έχει ο εποπτεύων του Οικονομικού Εγκλήματος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, ο οποίος προσφάτως με έγγραφό του έκρινε ότι η υπόθεση Βγενόπουλου ορθώς ερευνήθηκε από την κ. Τσατάνη.

Εν τω μεταξύ, οξύτατη κριτική διά γραπτής ανακοίνωσης εξαπέλυσε κατά της παρέμβασης της προέδρου του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του προέδρου της ΜΙG Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Η πρωτοβουλία της κ. προέδρου του Αρείου Πάγου είναι νομικά παραδεκτή, γιατί προβλέπεται σε πρόσφατο νόμο του κ. Ν. Παρασκευόπουλου, αλλά με δύο σοβαρές ενστάσεις. Η πειθαρχική διαδικασία διενεργείται με απόλυτη μυστικότητα, ενώ δεν έχει επαναληφθεί νομολογιακά αρχειοθετημένη πειθαρχική δικογραφία από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επαναξιολογείται, χωρίς να έχουν υπάρξει νεότερα άγνωστα στοιχεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή