Κρατούμενοι έσκαβαν τούνελ στον Δομοκό

Κρατούμενοι έσκαβαν τούνελ στον Δομοκό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο παραπέντε» απετράπη, ως φαίνεται, απόδραση κρατουμένων από τις μέχρι πρότινος φυλακές «υψίστης ασφαλείας» του Δομοκού. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, εντοπίστηκε σήραγγα βάθους 10 μέτρων και διαμέτρου 50 εκατοστών κάτω από το δάπεδο της τουαλέτας του κελιού 18 της πτέρυγας Α2.

Οι δύο αλλοδαποί κρατούμενοι έσκαβαν κάτω από την ντουζιέρα, άγνωστο για πόσο καιρό κάτω από τη μύτη των φρουρών. Από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη διαταχθεί πειθαρχική έρευνα, ενώ διερευνώνται και τυχόν ποινικές ευθύνες. Πάντως, το περιστατικό κρίνεται σοβαρό, δεδομένου ότι η τρύπα δεν ήταν ορατή παρά μόνον από κάποιον που θα σήκωνε το δάπεδο της τουαλέτας. Αγνωστο επίσης παραμένει πώς απομάκρυναν τα μπάζα.

Αντίστοιχη απόπειρα απόδρασης απετράπη τον περασμένο Δεκέμβριο από τις φυλακές Τρικάλων, όταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν τούνελ που είχαν σκάψει δύο αλλοδαποί τρόφιμοι αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Δεκαπενταύγουστο, αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, από έναν σκύλο, τούνελ το οποίο είχε σκαφτεί από βαρυποινίτες της Ζ πτέρυγας στις φυλακές της Κέρκυρας. Το τούνελ είχε μήκος τουλάχιστον 15 μέτρα, είχε σκαφτεί με διάφορα υλικά, όπως κουτάλια, τάπερ κ.ά., ενώ εκτιμάται ότι μέσω αυτού σκόπευαν να αποδράσουν περίπου 11 βαρυποινίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή