Εξαρτήματα μηχανής πλοίου έκρυβαν 13 κιλά κοκαΐνης

Εξαρτήματα μηχανής πλοίου έκρυβαν 13 κιλά κοκαΐνης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε ταχυδρομικά δέματα από τον Παναμά έφτασαν στην Ελλάδα 13 κιλά κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε στροφάλους μηχανής πλοίου και εντοπίστηκαν από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τη γερμανική αστυνομία. Για την υπόθεση συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας που ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως οδηγός σε μεταφορική εταιρεία.

Τα δέματα στάλθηκαν από τον Παναμά με συστημένα ταχυδρομικά δέματα και είχαν τελικό παραλήπτη ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Καθώς όμως η αποστολή έγινε με ενδιάμεσο σταθμό τη Γερμανία, τα δέματα ελέγχθηκαν σε μηχάνημα x-ray και διαπιστώθηκε ότι μέσα στους στροφάλους υπήρχε κρυμμένη κοκαΐνη. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνει έρευνα και να βρεθεί ο παραλήπτης των ναρκωτικών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη παράδοση των δεμάτων στην Αθήνα και το μεσημέρι της Πέμπτης παρελήφθησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» από τον 43χρονο, ο οποίος συνελήφθη. Ανακρινόμενος, φέρεται να κατέθεσε ότι τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών ήταν ένας ομοεθνής του, ενώ θεωρείται πιθανό πως η εταιρεία που αναγραφόταν ως παραλήπτρια στα συστημένα δέματα δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία προκύπτει ότι ο συλληφθείς συμμετείχε τουλάχιστον σε μια ακόμα πανομοιότυπη επιχείρηση εισαγωγής κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 43χρονος (δεν έχει συλληφθεί στο παρελθόν) αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών μέσω της Ελλάδας. Οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή