Μύδια αχνιστά με μαραθόριζα

Μύδια αχνιστά με μαραθόριζα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα:

Υλικά για 6 άτομα:

  • περίπου 2 κιλά φρέσκα μύδια, με το κέλυφος
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1 μέτρια μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις σκληρές ίνες, κομμένη κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, είτε με τον τρίφτη (από την πλευρά που κόβει φέτες) είτε με το εργαλείο «μαντολίνο» ή, αν τα καταφέρνετε, με ένα κοφτερό μαχαίρι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος (τα φυλλαράκια), ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία:

Τρίβουμε τα κελύφη των μυδιών με συρμάτινη βούρτσα, ώστε να απομακρύνουμε ξένα σώματα και ακαθαρσίες. Αν δεν έχουμε συρμάτινη βούρτσα, «ξύνουμε» την επιφάνεια από τα κελύφη με ένα μαχαιράκι. Με το χέρι τραβάμε και αφαιρούμε τον βύσσο (το γένι). Τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη μαραθόριζα. Από πάνω απλώνουμε τα μύδια και κλείνουμε καλά την κατσαρόλα με το καπάκι της. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και τότε το ανάβουμε σε δυνατή φωτιά.

Δεν βάζουμε υγρά. Καθώς ζεσταίνουμε τα υλικά, θα βγάλουν τα δικά τους υγρά (ιδίως τα μύδια). Οταν δούμε (ή ακούσουμε) ότι αρχίζουν να κοχλάζουν, μετράμε 1 – 2 λεπτά το πολύ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν, αφαιρούμε το ένα κέλυφος από κάθε μύδι, κρατώντας μόνο αυτό που έχει το ψαχνό. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, τα περιχύνουμε με τα υγρά της κατσαρόλας, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή