Βασική συνταγή για κρέπες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 5΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για 10 κρέπες διαμέτρου 22 εκ.)

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος (το ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι μέχρι να λιώσει)
  • 1 κουτ. γλυκού μπράντι (προαιρετικά)
  • 240 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες περίπου
  • 60 γρ. βούτυρο (για το «ψήσιμο» των κρεπών)

Διαδικασία 

Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα ή στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος, ρευστός χυλός. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να «ξεκουραστεί». Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα τηγάνι περίπου 22 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ με το χυλό, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και το σείουμε ώστε να απλωθεί γρήγορα ο χυλός και να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. «Ψήνουμε» για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι η κρέπα να χρυσίσει από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάει από τον πυθμένα. Τη γυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το «ψήσιμο» για 1/2 λεπτό ακόμη, μέχρι να χρυσίσει. Την αδειάζουμε σε μια πιατέλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σκεπάζουμε την πιατέλα με τις κρέπες με αλουμινόχαρτο, για να μην ξεραθούν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα στις κρέπες αντικολλητικό χαρτί, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, να τις καλύψουμε με αλουμινόχαρτο και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες. Οταν θελήσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε, τις ζεσταίνουμε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή