Βολές κατά της κυβέρνησης μετά το tweet Τουσκ

Βολές κατά της κυβέρνησης μετά το tweet Τουσκ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πει την αλήθεια ο πρωθυπουργός για το τι αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες και να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν εκείνος να πανηγυρίζει για το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που υποτίθεται επιδίωκε, κάλεσαν χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον κ. Τσίπρα. Αφορμή για τη νέα ομοβροντία ανακοινώσεων στάθηκε η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συνεχάρη προχθές και τους 28 ηγέτες για την απόφαση κλεισίματος του βαλκανικού περάσματος που συνεπάγεται βέβαια το σφράγισμα των ελληνικών συνόρων.

«Αν όσα έγραψε ο κ. Τουσκ απηχούν την αλήθεια, τότε οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών έγινε δεκτή από τη Σύνοδο Κορυφής ήταν απολύτως ψευδείς», δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδ. Λοβέρδος. «Είναι ανεπίτρεπτο να ψεύδεται κανείς για γεγονότα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός και με εμφανή ειρωνεία αναρωτήθηκε, «αν πρέπει πλέον να πιστεύουμε τον πρωθυπουργό ακόμη κι αν μας λέει τι μέρα είναι».

Με ακόμη πιο οξύ τρόπο σχολίασε τις δηλώσεις Τουσκ και το ΚΚΕ. «Η δήλωση Τσίπρα ότι δήθεν “απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα” αποδεικνύεται μνημείο πολιτικής εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού», τόνισε ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, που επιπλέον κατήγγειλε ότι είναι πια εμφανές πως «το σφράγισμα των συνόρων από τις χώρες του βαλκανικού διαδρόμου και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε επίσημη πολιτική της Ε.Ε. και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης».

«Δύο εκδοχές υπάρχουν: ή ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε ή λέει ψέματα για να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό» τόνισε από την πλευρά του και ο κ. Στ. Θεοδωράκης που κάλεσε προσωπικά τον πρωθυπουργό «να απαντήσει ξεκάθαρα στους πολίτες που απαιτούν να μάθουν τι συνέβη και να μην κρύβεται πίσω από σχόλια που κάνει με tweet».

Ανακοίνωση, τέλος, εξέδωσε και η Εν. Κεντρώων η οποία αξίωσε από τον κ. Τσίπρα «να διαψεύσει τον κ. Τουσκ αν ψεύδεται», χαρακτηρίζοντας απόδειξη ενοχής «τη μέχρι τώρα σιωπή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή