Τα Καθαροδευτεριάτικα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταραμοσαλάτα, λαγάνα, τουρσιά, φάβα και θαλασσινά σε πρώτο πλάνο, για να γιορτάσουμε την αρχή της Σαρακοστής. Οι προτάσεις πολλές, ώστε να επιλέξουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο και χωρίς μεγάλο κόστος να οργανώσουμε το μενού μας.

Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν:

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

«Μαγιονέζα» ταραμά (ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί και κρεμμύδι)

Φάβα κοκκινιστή με μυρωδικά

Πουρές από γίγαντες

Σελινόριζα στο φούρνο με γαρίδες

Μύδια αχνιστά, μυρωδάτα

Χταποδομακαρονάδα φούρνου

Χταπόδι με κριθαράκι λεμονάτο

Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου

Σουπιές ψητές με λαδολέμονο από το μελάνι τους

Τι πίνουμε στο Kαθαροδευτεριάτικο τραπέζι

Την Καθαρά Δευτέρα κατά παράδοση τσιμπολογάμε διάφορα ετερόκλητα μεζεδάκια. Και το καυτό ερώτημα είναι τι θα πιούμε με όλα αυτά. Οι πλέον ρηξικέλευθοι θα πιουν αφρώδη ξηρά κρασιά, που ταιριάζουν τέλεια!

Οι απόλυτα παραδοσιακοί, αρωματικό ούζο από τη Μυτιλήνη, τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο από την Ηπειρο ή κρητική ρακή, που θα τα βγάλει πέρα με την αντιπαράθεση αυτών των επιθετικών γεύσεων.

Οι «μοδάτοι» θα αναζητήσουν νέους γευστικούς δρόμους με ένα sherry manzanilla. Και όσοι επιμένουν σε κρασί, η πρόταση είναι ρετσίνα!

Το κρασί που τώρα πια οινοποιήθηκε με σεβασμό και γνώση κι έγινε ένα ιδιαίτερα φινετσάτο λευκό κρασί που απαιτεί τα κολονάτα ποτήρια σας, σε θερμοκρασία γύρω στους 10° C.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή