Το ντέρμπι ξεκίνησε νωρίς

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς ξεκίνησε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό που είναι ορισμένο να γίνει την Κυριακή στις 19:30 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σήμερα, Παρασκευή, οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προβοκάρουν τον συγκεκριμένο αγώνα δημιουργώντας επεισόδια. Λίγη ώρα αργότερα ο Παναθηναϊκός δημοσιοποίησε την απόφασή του να ζητήσει από την ΕΠΟ  την εξαίρεση του τέταρτου διαιτητή της αναμέτρησης  Σταύρου Μάνταλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει του αγώνα της Κυριακής 13.3.2016, μεταξύ της ομάδας μας και του Παναθηναϊκού, γνωστοποιεί στους φιλάθλους μας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως άτομα εκτός της οικογένειας του Ολυμπιακού, προσέφεραν χρηματικά ποσά, σε άτομα που σχεδιάζουν να ενεργήσουν κακόβουλα εις βάρος της ομάδας μας, με ρίψεις αντικειμένων ή φωτοβολίδων ευθείας βολής, ώστε να προκαλέσουν συνθήκες διακοπής του αγώνα.

Προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους ενέργειες, απευθυνθήκαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και διακηρύξαμε την θέλησή μας να συνεργαστούμε μαζί τους για την εφαρμογή κάθε μέτρου, που θα διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Για να το επιτύχουμε, καλούμε τους φιλάθλους μας να περιφρουρήσουν, με την συμπεριφορά τους, την ομάδα μας, αποτρέποντας οποιονδήποτε θα επιχειρήσει να την βλάψει με τις πιο πάνω ενέργειες. Πρέπει όλοι να έχουν τα μάτια τους και στον διπλανό τους και να είναι σε εγρήγορση.

Όλοι μαζί σα γροθιά και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, την Κυριακή το απόγευμα, πρέπει να είμαστε ΑΣΠΙΔΑ για το γήπεδο μας και τον Ολυμπιακό μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

 

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός απέστειλε σήμερα επιστολή στην Ε.Π.Ο. υπόψη του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής (μπορείτε εδώ να δείτε το επίσημο έγγραφο):

«Κύριοι,

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα από μερίδα του Τύπου και τις οποίες επισυνάπτουμε στην παρούσα, απαιτεί την εξαίρεση του τέταρτου διαιτητή Σταύρου Μάνταλου από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 13 Μαρτίου 2016.

Η μέχρι τώρα πασιφανής έλλειψη ευαισθησίας, υπευθυνότητας και αντίληψης περί ηθικής εκ μέρους σας για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε ποινικές δικογραφίες, καθώς και η σταθερή πρακτική να απορρίπτετε εύλογα και ηθικά επιβεβλημένα αιτήματα εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε παρόμοιες περιπτώσεις για ανάκληση ορισμού διαιτητών σε αγώνες, σας χαρακτηρίζουν και δεν μας πτοούν.

Σταχυολογούμε από τα επισυναπτόμενα τα αποσπάσματα που αφορούν την εμπλοκή του κ. Μάνταλου, τόσο στην υπόθεση Koriopolis, όσο και στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη περίπτωση του Koriopolis, ο διαιτητής φέρεται να συνομιλεί με υπόδικο πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα, προκειμένου να τον φέρει σε επαφή με κατηγορούμενο ποδοσφαιρικό παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ, στον οποίο σήμερα έχει απαγορευθεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, για να «γνωριστούν», ενώ ο πρώτος παράγοντας σχολιάζει με τον κ. Μάνταλο παιχνίδι, στο οποίο έχει διαιτητεύσει και χαριεντιζόμενοι μιλούν για «σπόρια» και άλλες άθλιες διαιτητικές πρακτικές.

Στη δεύτερη περίπτωση του εισαγγελικού πορίσματος για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης συνομιλεί με τον τότε πρόεδρο της ΚΕΔ και μετέπειτα πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή για το ποιο παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο κ. Μάνταλος, ο οποίος φαίνεται πια να είναι πολύ συνεργάσιμος και οικείο πρόσωπο των δύο συνομιλητών.

Το εισαγγελικό πόρισμα καταδεικνύει ότι ο Β. Μαρινάκης είναι κατά λέξη από το πόρισμα «παντοδύναμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και έχει τη δυνατότητα «να καθοδηγεί τον πρόεδρο της ΚΕΔ για τους ορισμούς των διαιτητών σε αγώνες άλλων ομάδων πλην της ομάδας του». Συγκεκριμένα, θέλοντας να προβιβαστεί ο Πλατανιάς για πρώτη φορά στη Super League και να αποκομίσει επιπλέον έσοδα (3 εκατ. ευρώ έναντι 200.000 ευρώ στη Football League), όπως αναφέρει ο Ανακριτής, ζήτησε να τοποθετηθεί κατά προτίμηση ο κ. Μάνταλος στον αγώνα Καλλιθέα – Παναχαϊκή, ομάδων που ανταγωνίζονταν τον Πλατανιά για άνοδο στην κατηγορία, με σκοπό να βοηθήσει εμμέσως τον Πλατανιά.

Δηλαδή ο Β. Μαρινάκης απαίτησε την τοποθέτηση του κ. Μάνταλου σε συγκεκριμένο αγώνα που δεν αφορούσε τη δική του ομάδα, όπως προκύπτει από το πόρισμα, αποδεικνύοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να επηρεάσει τον αγώνα, στη δε χειρότερη ότι είχε εντολοδόχο το διαιτητή Μάνταλο.

Πέραν τούτων είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και τη διαιτητική ανεπάρκεια του συγκεκριμένου διαιτητή. Ο κ. Μάνταλος «δώρισε» ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό (μαζί με αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα) στον αγώνα με την Καλλονή στη Λέσβο και βέβαια με σκανδαλώδη τρόπο απέβαλε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα στο παιχνίδι με την Ξάνθη στερώντας του έτσι τη συμμετοχή στον κρίσιμο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, γεγονός που οδήγησε σε έντονη φραστική διαμαρτυρία του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Αλαφούζου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή