Τουρκία: Ανελέητος βομβαρδισμός βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Ανελέητος βομβαρδισμός βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα, βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο 36 ανθρώπων και ενός εκ των δραστών της, ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο. Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 11.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική χώρα, όπου μήνες συγκρούσεων έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της περιοχής.Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, αλλά ο επιχειρησιακός της τρόπος μοιάζει σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, στην ίδια συνοικία, που είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό και προκάλεσε τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Για εκείνη την επίθεση, την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που αποσχίστηκε από την εξέγερση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή