Κυβέρνηση: Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεων

Κυβέρνηση: Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.

Αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών.

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή