Πέθανε ο Γκίντο Βεστερβέλε

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή, σε ηλικία μόλις 54 ετών, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο Βεστερβέλε έπασχε από οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε απέναντι στην σοβαρή ασθένεια.

Ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος FDP μέχρι το 2011 και δικηγόρος, ο Βεστερβέλε διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών στη δεύτερη κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ από το 2009 έως το 2013.

«Πενθούμε τον ηγέτη μας Γκίντο Βεστερβέλε. Πέθανε στις 18 Μαρτίου 2016 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κολονίας από παρενέργειες της θεραπείας στην οποία υποβαλόταν για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας» ανακοίνωσε το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Βεστερβέλε. «Θα μας λείψει απεριόριστα», προστίθεται στην ανακοινωση.

Ο Βεστερβέλε είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον επιχειρηματία Μίχαελ Μροντς από την Κολονία. Στον ιστότοπο του ιδρύματος σήμερα αναρτήθηκε ένα κείμενο που υπογράφεται και από τους δύο άνδρες: "Δώσαμε τη μάχη. Βλέπαμε τον στόχο. Είμαστε ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε μαζί. Η αγάπη παραμένει. Γκίντο Βεστερβέλε και Μίχαελ Μροντς, Κολονία, 18 Μαρτίου 2016".

Ο Γκίντο Βεστερβέλε δεν είχε προηγούμενη εμπειρία όταν ανέλαβε τις τύχες της γερμανικής διπλωματίας, το 2009, αφού το κόμμα του απέσπασε ποσοστό 15% στις εκλογές και αναδείχθηκε σε εταίρο των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην κυβέρνηση. Η θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επικρίθηκε από πολλούς που τον κατηγορούσαν ότι δεν γνώριζε καλά τα θέματα με τα οποία όφειλε να ασχολείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή