Γεννηματά: Προτείνει φορέα με Θεοδωράκη και Παπανδρέου

Γεννηματά: Προτείνει φορέα με Θεοδωράκη και Παπανδρέου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου να συναντηθούν, με σκοπό τη διαμόρφωση «ενός νέου πολυκομματικού, ομόσπονδου φορέα, με διατήρηση της αυτονομίας των υφιστάμενων κομμάτων και με τελικό σταθμό την εκλογή επικεφαλής από τη βάση χωρίς αποκλεισμούς», απηύθυνε με χθεσινή επιστολή που τους απέστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ξεκινώντας με την εκτίμηση ότι «η χώρα καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο από την ανικανότητα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και ότι «στον χώρο της Δεξιάς κρύβονται οι γνωστές αποτυχημένες αδιέξοδες, νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές λογικές», η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι «αναδύεται πιο επιτακτικά από ποτέ η ανάγκη διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα, γύρω από την οποία θα συσπειρωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι «είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα, χωρίς αλαζονεία, καπελώματα, μηχανισμούς, μικρομεγαλισμούς, αλλά με αλληλοσεβασμό, προστατεύοντας την ειλικρίνεια των προθέσεων όλων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία θα αντιπροσωπεύονται όλα τα κόμματα και οι συλλογικότητες του «δημοκρατικού προοδευτικού χώρου», που θα οργανώσουν έναν πολιτικό διάλογο, με πρόσωπα τα οποία θα υποδειχθούν από τον καθέναν χωριστά. Προτείνει επιπλέον να συμφωνηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου η επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση και εισήγηση «για το νέο κοινό προγραμματικό πλαίσιο», το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει «πολιτική βάση και προϋπόθεση της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «η όλη διαδικασία δεν πρέπει να γίνει με προχειρότητα και βιασύνη», αλλά, από την άλλη, «δεν μπορεί και να εκφυλιστεί σε ατέρμονη διαδικασία που δεν καταλήγει και ακυρώνει στην πράξη το εγχείρημα». Κάτι τέτοιο, προσθέτει, ενισχύει στην πράξη «τον κίνδυνο εγκλωβισμού των πολιτών στο αδιέξοδο δίπολο Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ».

Στην προσπάθεια προώθησης αυτής της διακομματικής συμφωνίας, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα κοινοβουλευτικά κόμματα μπορούν να συντονίσουν τις πρωτοβουλίες τους στη Βουλή ως ελάχιστο κοινό παρονομαστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή