«Χρυσάφι» για τις Αρχές ο Αμπντεσλάμ

«Χρυσάφι» για τις Αρχές ο Αμπντεσλάμ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. «Το βάρος του σε χρυσάφι» αξίζει για τις διωκτικές αρχές ο 26χρονος δράστης των επιθέσεων του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, κατά δήλωση του συνηγόρου του, Σβεν Μαρί, ο οποίος επεσήμανε ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές. Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη την Παρασκευή πολύ κοντά στο πατρικό του, στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, ενώ οι Αρχές θεωρούν πιθανό ότι προστατευόταν από δίκτυο συγγενών και φίλων.

Τα δραματικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, με τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ και τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του 35χρονου Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του τρίτου προσώπου που μετέβη μαζί τους στις 9 Σεπτεμβρίου στην Ουγγαρία. Πρόκειται για τον 24χρονο Νατζίμ Λαχραουί, ο οποίος έως τώρα ήταν γνωστός στις Αρχές με το όνομα Σουφιάν Καγιάλ. Πηγές των γαλλικών διωκτικών αρχών ανέφεραν ότι στα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Λαχραουί.

«Τις τελευταίες ημέρες, έχουν μπει στη θέση τους αρκετά κομμάτια του παζλ», δήλωσε ο Βέλγος εισαγγελέας Φρέντερικ φαν Λέου. «Αλλά απέχουμε πολύ από την επίλυσή του». Την Κυριακή, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς είπε ότι ο Αμπντεσλάμ πιθανώς σχεδίαζε νέες επιθέσεις, καθώς στο διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν ο Μπελκαΐντ βρέθηκαν όπλα και πυροκροτητές. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι υπήρχε σχεδιασμός νέων επιθέσεων, αλλά ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανό. «Υστερα από 18 μήνες ενασχόλησης με το ζήτημα της τρομοκρατίας, έχω μάθει ότι, όταν οι τρομοκράτες και τα όπλα βρίσκονται στο ίδιο μέρος, όπως είδαμε στο Φορέστ, βρισκόμαστε κοντά σε επίθεση», είπε. «Δεν λέω ότι πρόκειται για αποδείξεις, αλλά για ενδείξεις». Ο Ζαμπόν τόνισε ότι είναι συχνό φαινόμενο η σύλληψη ενός πυρήνα να ενεργοποιεί άλλους, γι’ αυτόν τον λόγο οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή