Πρόωρες εκλογές στην Αυστραλία

Πρόωρες εκλογές στην Αυστραλία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρες εκλογές στις 2 Ιουλίου δρομολογεί ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού, αναστέλλεται η διάρκειας επτά εβδομάδων διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση αυτή, θα τεθούν σε ψηφοφορία κρίσιμες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι πιθανό ότι θα μπλοκαριστούν στη Γερουσία, κυρίως από τα μικρότερα κόμματα. Μεταξύ αυτών, το Κόμμα των Πρασίνων, αλλά και το Εργατικό Κόμμα της κεντρο-αριστερής αντιπολίτευσης.

“Ο χρόνος για τα παιχνίδια τελείωσε. Είναι μια ευκαιρία για τη Γερουσία να πράξει το νομοθετικό της έργο και όχι να κωλυσιεργεί. Τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων έναντι αυτής της σημαντικής νομοθεσίας, πρέπει να σταματήσουν,” δήλωσε ο Τέρνμπουλ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Οι διεργασίες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δρομολογήθηκαν την Παρασκευή, όταν η Γερουσία ψήφισε αλλαγές στον εκλογικό νόμο, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Οι εκλογές πρέπει κανονικά να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2017, αλλά αναμένεται ότι οι πολιτικές διεργασίες θα επιταχυνθούν για τη διεξαγωγή τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Προς την κατεύθυνση αυτή, η προτεινόμενη προς ψήφιση νομοθεσία πρέπει ν' απορριφθεί από τη Γερουσία δύο φορές, προκειμένου ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ να έχει τη δυνατότητα προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή