Σπαράγγια με μαριναρισμένο κρεμμύδι

Σπαράγγια με μαριναρισμένο κρεμμύδι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 30΄Αναμονή: 45΄

 

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 40 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 – 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 2  κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • τα φύλλα από 3 κλωνάρια μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 /2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, σε κύβους 1 εκ.
  • 100 ml ξίδι της αρεσκείας μας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να «μαραθούν».

Περιχύνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να μαριναριστούν. Τα στραγγίζουμε.

Στο μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το ψωμί για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.

Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα κρουτόν, τα κουκουνάρια, το ξύσμα, το χυμό, το θυμάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή