Αγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος στην Ισπανία

Αγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος στην Ισπανία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρείς νεαρές φοιτήτριες, μέλη του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ιδιωτικό όχημα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ανάμεσα στους φοιτητές που ταξίδευαν με το όχημα περιλαμβάνονται και δύο Ελληνες. Ο ένας είναι καλά στην υγεία του, ενώ η δεύτερη φοιτήτρια, Ευαγγελία Κολόμβου, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βελεμπρόν της Βαρκελώνης.

Μεταξύ των νεκρών, που στην πλειοψηφία τους είναι Ιταλίδες, περιλαμβάνονται δύο Γερμανίδες, μία Αυστριακή, μία Γαλλίδα, μία Ρουμάνα και μία υπήκοος Ουζμπεκιστάν, ενώ οι ηλικίες των επιβαινόντων κυμαίνονται από 19 μέχρι 25 έτη.

Το λεωφορείο, που ακολουθούσε αυτοκινητοπομπή που επέστρεφε από τη Βαλένθια, μετέφερε συνολικά 57 φοιτητές στη Βαρκελώνη, μετά την παρακολούθηση φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στη Βαλένθια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, αλλά, σύμφωνα με κάποιους εμπειρογνώμονες, πιθανολογείται ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε.

Οι εμπειρογνώμονες μελετούν τόσο το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους όσο και αυτό της μηχανικής βλάβης. Σύμφωνα με τον ταχογράφο του λεωφορείου, που καταγράφει και τις δραστηριότητες του οδηγού, ο οδηγός είχε αναπαυθεί αρκετά. Ωστόσο, το ερώτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι κατά πόσο ο οδηγός πραγματικά ξεκουράστηκε τις ώρες που καταγράφονται ως «ώρες ανάπαυσης». Ο οδηγός, πάντως, που είναι 60 ετών, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης επειδή τραυματίστηκε στη θωρακική χώρα. Ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει στην αστυνομία σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος έπειτα από τη σχετική συμβουλή του δικηγόρου του.

O δήμαρχος της περιοχής Φραζινάλς πιθανολογεί ότι το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται και στο βρεμένο οδόστρωμα, αλλά τόνισε ότι ο δρόμος είναι ευθύς.

Οσοι φοιτητές δεν τραυματίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους έχουν ήδη επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή