LIFESTYLE

Απλές απολαύσεις

Τατιάνα Οικονομίδου

Tα νέα μπιστρό είναι μόδα. Ξεκίνησαν δειλά την περσινή χρονιά και οι φετινές αφίξεις δείχνουν το δρόμο. Πρώτο, το γιαπωνέζικο Nolan από τον Κώστα Πισιώτη της ομάδας ΠΒοx. Μικρός χώρος, βιομηχανικό στυλ και επιλεκτική κάρτα από τον Ελληνογιαπωνέζο Σωτήρη Κοντιζά, που παίζει στο στοιχείο της έκπληξης. Απόδειξη, το τηγανητό κοτόπουλο NFC και oι περίφημες γαρίδες με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι, που έχουν ήδη αποκτήσει φήμη. Στην Κηφισιά, o Nίκος Μορφέσης του μπαρ Recipe άνοιξε το PigOut στο χώρο που βρισκόταν το Casa. Aπενοχοποιημένη απόλαυση με μπέργκερ από τον Χρήστο Κάλπο και ευρηματικά κοκτέιλ από τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη. Όσο για Το Τσάι, ήταν γνωστό στην Ομήρου αλλά η γιαπωνέζικη τσαγερία που διαμόρφωσε ο αρχιτέκτονας Γιώργος Μπάτζιος είναι talk of the town. Zen design, κούνιες μπροστά στα μοναστηριακά τραπέζια και σπάνιες ποικιλίες τσαγιών. Πίνεις και παίρνεις για το σπίτι.

PigOut: Η απενοχοποίηση του μπέργκερ. 

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά, τηλ. 210 8088866.

 

Nolan: Γαρίδες με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι.

 Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ. 210 3243545. 

 

Σωτήρης Κοντιζάς

 

Το Τσάι: Γιαπωνέζικη τσαγερία με zen design. 

Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388941.

 

 

 

 

 

Online