Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιταλική Trenitalia

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιταλική Trenitalia

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον της ιταλικής Trenitalia για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσε ο επικεφαλής των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, Ρενάτο Ματσοντσίνι. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ferrovie, κατά την ακρόασή του στην ιταλική Βουλή, υποστήριξε τη στρατηγική επέκτασης του ιταλικού ομίλου σιδηροδρομικών υπηρεσιών στο εξωτερικό. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Trenitalia έχει τα προσόντα για ν’ αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ότι η κυβέρνηση της Αθήνας έχει αποφασίσει την πώλησή της.

Ο κ. Ματσοντσίνι ακόμη, κατά την ακρόαση, πρόβλεψε ότι το τίμημα πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ και ότι στους ανταγωνιστές της, περιλαμβάνονται οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και μια κινεζική εταιρεία. «Πρόκειται για μια ιδιωτικοποίηση μικρής αξίας, λιγότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ferrovie. O ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται για επέκτασή του στη Μεγ. Βρετανία και το Ιράν. «Στην Αγγλία πήραμε το διαβατήριο, προκειμένου να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό για τη διαχείριση του πιο σημαντικού δικτύου στη χώρα, που ενώνει το Λονδίνο με το Εδιμβούργο. Είμαστε η μόνη ξένη εταιρεία σιδηροδρόμων και έχουμε έναν τοπικό εταίρο», είπε χαρακτηριστικά. Και σε ό,τι αφορά το Ιράν, ο κ. Ματσοντσίνι υπενθύμισε την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συμφωνίας στο οποίο συμμετέχουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, για την κατασκευή δύο σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας που θα γίνουν στην ασιατική χώρα.

Ο όμιλος Ferrovie αποτελεί τον αντίστοιχο ΟΣΕ της Ιταλίας. Είναι κρατικά ελεγχόμενος και μεταξύ των θυγατρικών του εταιρειών περιλαμβάνεται η Trenitalia. Η τελευταία εκτελεί τις σιδηροδρομικές μεταφορές στη γείτονα χώρα. Πρόκειται δηλαδή για την αντίστοιχη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλα δείχνουν ότι η ιταλική εταιρεία ενδιαφέρεται ζωηρά για το μέλλον της ελληνικής. Δεν θα ήταν δε υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος, ότι οι τελευταίες τροποποιήσεις του χρονοδιαγράμματος στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλονται στην ανάμειξη των Ιταλών. Οι δηλώσεις του κ. Ματσοντσίνι έγιναν στο πλαίσιο ακρόασής του στην ιταλική Βουλή, με αφορμή την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου του ομίλου Ferrovie.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή