Προβλέπει ανάπτυξη ο Γ. Σταθάκης

Προβλέπει ανάπτυξη ο Γ. Σταθάκης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016 εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Κατά την ομιλία του στο ετήσιο φόρουμ «Active Greece Awards – Η Ελλάδα της εξωστρέφειας» υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη έχει αποκατασταθεί στην αγορά.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του προγράμματος δήλωσε: «Φιλοδοξούμε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα με την επιστροφή των θεσμών ύστερα από το Καθολικό Πάσχα». Πρόσθεσε δε ότι «το διακύβευμα αυτής της πρώτης αξιολόγησης είναι η διαπραγμάτευση του χρέους μετά το 2022 και ώς το 2048, το οποίο πρέπει να αποκτήσει και αυτό όρους βιωσιμότητας». Ο κ. Σταθάκης επισήμανε στην ομιλία του τέσσερα βασικά σημεία για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης του εξαγωγικού κλάδου με το καινούργιο αναπτυξιακό υπόδειγμα:

• Ενίσχυση της εξωστρέφειας. Η κυβέρνηση έχει συγκροτήσει διυπουργική επιτροπή με στόχους μεταξύ άλλων την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα καταγράφεται πλήρως το παραγωγικό εξαγωγικό και εν δυνάμει εξαγωγικό δυναμικό της χώρας. Στόχος επίσης είναι η περαιτέρω απλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών.

• Νέος αναπτυξιακός νόμος με στόχευση σε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην καινοτομία και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

• Αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) σε Αναπτυξιακό Ταμείο.

• Πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με έμφαση στους τομείς που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή