Εντονες διεργασίες «δεξιά» της Ν.Δ.

Εντονες διεργασίες «δεξιά» της Ν.Δ.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρόντος του κ. Τάκη Μπαλτάκου και με θερμά λόγια για τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, για τον οποίο ανέφερε ότι «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας», ώστε να εντατικοποιηθούν οι επαφές με στόχο την ισχυρότερη έκφραση της πατριωτικής Κεντροδεξιάς, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε χθες «παρών» στις διεργασίες συγκρότησης του νέου κόμματος στα «δεξιά» της Ν.Δ.

Εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση των κ. Καρατζαφέρη, Μπαλτάκου και Νικολόπουλου, με στόχο να καταλήξουν στο όνομα του νέου σχήματος, πιθανότατα ένα εκ των «Εθν.Ο.Σ.» (Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός) ή «Πατρι.Σ.» (Πατριωτικός Συνασπισμός). Ο κ. Νικολόπουλος, που χθες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην «ακραία νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ότι στο καταστατικό συνέδριο του νέου κόμματος δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο στους νέους, προσθέτοντας, σε ερώτημα εάν το ίδιο συμβουλεύει και τον κ. Καρατζαφέρη, πως «δεν μπορεί να δώσει συμβουλές αλλά μόνον το παράδειγμα». Η βούληση, πάντως, του κ. Καρατζαφέρη να ηγηθεί μοιάζει να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποια στελέχη, ενώ, όπως αποκάλυψε η «Κ», με δική του «κίνηση» θα πορευθεί, μέχρι νεωτέρας, ο κ. Φ. Κρανιδιώτης.

Στο νέο σχήμα συμμετέχει, κατά πληροφορίες, και ο αντισυνταγματάρχης Ε.Α. Χρ. Χρηστίδης, ο οποίος ηγείτο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Εκτοτε, ωστόσο, έχει αποχωρήσει και, από τον Ιούνιο του 2015, έχει διαγραφεί από τα μητρώα του κόμματος. Οπως μάλιστα γνωστοποιήθηκε με εξώδικη διαμαρτυρία προς την «Κ», από τον νυν πρόεδρο του ΣΕΕ υποστράτηγο Ε.Α. Ν. Αλικάκο, «ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δεν συμμετέχει και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εξαγγελθείσα πολιτική κίνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή