Eπτά νεκροί και 27 τραυματίες από έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

Eπτά νεκροί και 27 τραυματίες από έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον επτά νεκροί αστυνομικοί και 27 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων στην περιοχή τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και γενικότερα στην Ανατολία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η επίθεση αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», όπως σημείωσε.

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με κατοίκους, αλλά και να εκτιμήσει τις ζημιές από τις μάχες στην πόλη ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους Κούρδους αυτονομιστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή