Σάλος για τη διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Σάλος για τη διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα  αντιδράσεων προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να επιβάλει ποινές διαγραφής σε δημοσιογράφους που είχαν υποστηρίξει το «Ναι» κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Συγκεκριμένα, ποινή 18μηνης διαγραφής επιβλήθηκε στον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη, ενώ για ένα έτος διαγράφεται ο Αρης Πορτοσάλτε. Ο Νίκος Κονιτόπουλος, αρχισυντάκτης της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6», με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, διαγράφεται για έξι μήνες από την Ενωση.

Στους Ολγα Τρέμη (MEGA), Μαρία Σαράφογλου (MEGA), Μανώλη Καψή (MEGA) και Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1) επιβλήθηκε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Τέλος, αθωωτική ήταν η απόφαση για τους Γιάννη Πρετεντέρη (MEGA) και Δημήτρη Οικονόμου (ΣΚΑΪ), οι οποίοι κατηγορούνταν για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πάνο Καμμένο, αντίστοιχα. Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία.

Με δήλωσή του o κ. Μαλέλης χαρακτήρισε την απόφαση «αντιδημοκρατική, μεροληπτική, επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε καθεστωτικές λογικές ποινικοποιώντας την αντίθετη άποψη, αυταρχική και διχαστική» και πρόσθεσε ότι «θα πολεμήσει τους επίδοξους μιμητές του Ερντογάν». «Οταν οι δημοσιογράφοι φιμώνονται, τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία», σχολίασε και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή