Σ. Θεοδωράκης: Γελοία η διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Σ. Θεοδωράκης: Γελοία η διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γελοία» χαρακτήρισε  ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για προσωρινή διαγραφή δημοσιογράφων.

«Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους ΄παρεκκλίνουν΄. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι που ανέχονται στη δημοσιογραφία συμπεριφορές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Ήταν περίπου πριν 10 χρόνια όταν κλήθηκα από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να δώσω εξηγήσεις για το Αλάτσι. 'Αν αύριο συγκρουσθεί η Ελλάδα με την Αμερική εσύ τι θέση θα πάρεις;' – Και αυτό τι σχέση έχει με το Αλάτσι; 'Έχει. Πουλάς Coca Cola. Δεν πουλάς; Ποιου τα συμφέροντα θα υποστηρίξεις λοιπόν;'. Ευτυχώς για τη δημοσιογραφική μου καριέρα το Αλάτσι δεν πουλούσε Coca Cola παρά μόνο Μπυράλ και έτσι γλίτωσα την οριστική διαγραφή. Τιμωρήθηκα, αν θυμάμαι καλά, μόνο με επίπληξη».

Στο μεταξύ, επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για το θέμα της προσωρινής διαγραφής δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μ. Κύρκος.

Ο ευρωβουλευτής χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την ενέργεια αυτή της δημοσιογραφικής ένωσης η οποία, όπως επισημαίνει, «αντί να προασπίσει και να ενθαρρύνει την ελεύθερη διατύπωση γνώμης, επιχειρεί να χειραγωγήσει μέλη της και ασκεί πειθαρχικές διώξεις επειδή εξέφρασαν απόψεις αντίθετες με αυτές της σημερινής πλειοψηφίας της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή