ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επίθεση κουκουλοφόρων έγινε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", στο Μαρούσι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την ευθύνη αναλαμβάνει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Οπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", 16 κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν στα γραφεία λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές. Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Στις 16 Μαρτίου μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Χίλτον. Οι δράστες έφτασαν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν οι επικεφαλής των δανειστών που βρίσκονται στη χώρα μας, και κρέμασαν πανό.Προσήχθησαν 12 άτομα, τα οποία αφέθησαν ελεύθερα.

Στις 23 Φεβρουαρίου 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο στούντιο στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, με αποτέλεσμα ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ