Nτάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση

Nτάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να πάρει αποφάσεις επί των σκληρών μέτρων που ζητεί η τρόικα σε όλο το φάσμα των εκκρεμών θεμάτων, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιχειρούν με δηλώσεις τους να κλιμακώσουν την πίεση στην Αθήνα. «Δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η Ελλάδα έχει να λάβει δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εξακολουθούμε να λέμε ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Απρίλιο, αλλά οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μικρές. Βλέπω να ολοκληρώνεται έως τον Ιούλιο», είπε επίσης άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο ΜΝΙ. Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει ότι εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις έως το τέλος Μαΐου, θα διακοπούν έως τη διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος, στις 23 Ιουνίου, και θα ξεκινήσουν και πάλι μετά. Εάν συμβεί αυτό, τότε αφενός θα εξαντληθεί η ρευστότητα του ελληνικού Δημοσίου, αφετέρου η παράταση της αβεβαιότητας θα επιδεινώσει τις συνθήκες στην ελληνική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος της Ευρωζώνης επισήμανε ότι «οι αποφάσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, είτε υπάρξει συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή το βράδυ, είτε όχι». Ο ίδιος ανέφερε ότι, αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να ορισθεί έκτακτο Eurogroup πριν από αυτό του Μαΐου, για να εγκρίνει μια πιθανή συμφωνία, σε περίπτωση που αυτή δεν έχει επιτευχθεί πριν από το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή