Tα πλέι οφ κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον στη super league

Tα πλέι οφ κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον στη super league

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ξεκαθάρισε απόλυτα σε αγωνιστικό επίπεδο τις όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν για την τετράδα των πλέι οφ, η οποία μπορεί να αλλάξει πλέον μόνο από παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τον βαθμολογικό πίνακα. Εν ολίγοις, η μόνη χαραμάδα που έχει μείνει ανοικτή για να «τρυπώσει» στα πλέι οφ κάποια ομάδα από αυτές που δεν είναι τώρα στην τετράδα πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό είναι το θέμα της αδειοδότησης του Πανιώνιου. Εχει κριθεί αρνητικά σε πρώτο βαθμό για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, κι αν δεν αλλάξει κάτι στον επόμενο βαθμό δικαιοδοσίας, τη θέση της στα πλέι οφ θα την πάρει η 6η ομάδα της βαθμολογίας.

Ποια θα είναι αυτή; Το πάνω χέρι το έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί να κερδίσει εκτός έδρας την (χωρίς νίκη για έξι αγωνιστικές και αδιάφορη βαθμολογικά) Σκόντα Ξάνθη. Αν δεν τα καταφέρει, θα μπορούν να τον προσπεράσουν τόσο ο Πλατανιάς όσο και ο Αστέρας Τρίπολης, που υποδέχονται τον ΠΑΟΚ και τη Βέροια αντίστοιχα. Η μπάλα όμως είναι στα πόδια του ΠΑΣ, ο οποίος έχει μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει με τον ίδιο τρόπο ό,τι έχασε πριν από τρία χρόνια, όταν πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ μέσα στα γήπεδα και το έχασε λόγω μη αδειοδότησης στα γραφεία της ΕΠΟ.

Το αγκάθι της αδειοδότησης το ξεπέρασε οριστικά και η ΑΕΚ, η οποία «πιστοποιήθηκε» από την ΕΠΟ τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι ξανά στο +2 από τον Παναθηναϊκό και φαβορί για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως δεν φαίνεται να κερδίζουν κάτι παραπάνω στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ σε σχέση με αυτόν. Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα και δεν υπήρχε θέμα με τις αδειοδοτήσεις, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα ξεκινούσαν με 2 βαθμούς και ο Πανιώνιος με τον ΠΑΟΚ με κανέναν. Η περίπτωση να μείνουν εκτός πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς είναι μόνον ακραία και θεωρητική. Θα πρέπει να μείνει το σε βάρος τους -5, λόγω της τιμωρίας, να μην αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί από τον Ατρόμητο, να χάσουν στην τελευταία αγωνιστική από τον Πλατανιά και να κερδίσουν ο ΠΑΣ στην Ξάνθη και οι Περιστεριώτες στη Νέα Σμύρνη. Με οποιοδήποτε άλλο σενάριο, ο ΠΑΟΚ θα είναι στα πλέι οφ, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή