Βρετανία: Η Vote Leave ορίστηκε να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ του Brexit

Βρετανία: Η Vote Leave ορίστηκε να ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ του Brexit

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογική επιτροπή της Βρετανίας επέλεξε την οργάνωση Vote Leave ως την επίσημη οργάνωση για την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ – το λεγόμενο Brexit – ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την 23η Ιουνίου και θα κρίνει την παραμονή της χώρας στην Ένωση.

Η απόφαση δίνει στην οργάνωση σειρά προνομίων σε σχέση με τις υπόλοιπες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του Brexit. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι ανώτατο όριο δαπανών 7 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 8,82 εκατομμύρια ευρώ), δωρεάν διανομή εκλογικού υλικού στους ψηφοφόρους, τηλεοπτικό χρόνο προεκλογικών εμφανίσεων και χορηγία έως και 600.000 λίρες για διοικητικές δαπάνες.

Παράλληλα η απόφαση της επιτροπής θα φέρει τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, υποστηρικτή της Vote Leave, αντιμέτωπο με τον ηγέτη του κόμματος του, πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Οι κύριες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του Brexit, η μία στην οποία ηγείται ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και η άλλη που αποτελείται από αρκετά ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον, έδιναν μάχη για την διεκδίκηση του χρίσματος της επίσημης οργάνωσης για την εκστρατεία υπέρ του Brexit.

«Έπειτα από προσεκτική εξέταση, η επιτροπή αποφάσισε ότι η οργάνωση Vote Leave απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει τις δομές προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απόψεις των υπόλοιπων φορέων θα εκπροσωπούνται στην έκφραση της εκστρατείας της», υπογράμμισε η επιτροπή με ανακοίνωση της, εξηγώντας το σκεπτικό της επιλογής της Vote Leave αντί της εκστρατείας Grassroots Out.

«Συγχαίρω την οργάνωση Vote Leave για την ανάδειξη της… Εμείς στο UKIP, όπως έχω δηλώσει από την αρχή, θα συνεργαστούμε με τον οποιοδήποτε επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ», ανέφερε ο Φάρατζ σε ανακοίνωση του.

Παρόλο που τα στελέχη της οργάνωσης Vote Leave τόνισαν πως θα συνεργαστούν με τις άλλες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, μερικοί από εκείνους που ευθυγραμμίζονται με την Grassroots Out ανέφεραν πως θα προσβάλουν την απόφαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή