Σκουρλέτης: Πλήρης ταύτιση απόψεων ΔΝΤ – Σόιμπλε

Σκουρλέτης: Πλήρης ταύτιση απόψεων ΔΝΤ – Σόιμπλε

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη ταύτιση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαπιστώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα συνδέει τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης έναντι του Ταμείου με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks. Ο κ. Σκουρλέτης είπε (Alpha 98,9), μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, έχει κυριαρχήσει η τακτική Τόμσεν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει όταν “στεγνώσει” οικονομικά, όταν φτάσει στο αμήν». Και εκτίμησε, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, πως «στην παρούσα φάση φαίνεται ότι ο Σόιμπλε βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία και ταύτιση με το ΔΝΤ. Δεν νομίζω ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θέλει το ΔΝΤ».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος περιέγραψε το ταξίδι του κ. Τσίπρα σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες ως «άνω τελεία» στις διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας ότι η συζήτηση με τους δανειστές θα αρχίσει ξανά από την επόμενη εβδομάδα. «Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί στο να γίνει κατανοητό στους πολιτικούς ηγέτες τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ο καθένας να πάρει θέση», είπε ενδεικτικά ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως αν οι δανειστές πιέσουν για λήψη σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση δεν θα τα δεχθεί. «Είναι προφανές ότι εάν πιέσουν, θα πιέσουν για καταστάσεις που κανείς δεν θα μπορεί να τις υπερασπίσει και ο κόσμος να τις αντέξει», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Σκουρλέτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή