Εκτός Final Four ο Παναθηναϊκός

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να χαρίσει στον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, την έκτη και τελευταία συμμετοχή της καριέρας του σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ και ο ηχηρός αποκλεισμός των «πρασίνων» από την τρίτη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα (75-84), στο ΟΑΚΑ, έφερε παράλληλα και την απόλυση του Σάσα Τζόρτζεβιτς από την τεχνική ηγεσία της ελληνικής ομάδας, η οποία αναμένεται να πορευθεί μέχρι το φινάλε της σεζόν με Ελληνα προπονητή. Καταχειροκροτούμενος από 18.000 φιλάθλους, αντιπάλους (Μπουρούσης) και διαιτητές (Λα Μόνικα), ο Διαμαντίδης άξιζε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό φινάλε, αλλά η χαμένη ευκαιρία νίκης στον δεύτερο αγώνα, στη Βιτόρια, αποδείχτηκε ανυπέρβλητη για τους «πράσινους».

Γιατί και στο τρίτο παιχνίδι η Λαμποράλ απέδειξε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένη στον πάγκο της και πιο αποφασιστική εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η διαφορά των πέντε πόντων (37-42) στο τέλος του α΄ ημιχρόνου απεικόνιζε το συνεχές «κυνήγι» των γηπεδούχων στο προβάδισμα του σκορ που είχε η Λαμποράλ, ύστερα από το πρώτο πεντάλεπτο κι ενώ οι Βάσκοι είχαν φτάσει στο +10 (32-42), λόγω των 16 εύστοχων βολών τους (εννέα εκτέλεσε ο ΠΑΟ), ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, αλλά στην επίθεση δεν είχαν ξανά εμπιστοσύνη στις προσπάθειές τους από τη γραμμή του τριπόντου και αναγκάστηκαν να επιλέξουν τα δίποντα, που τους έδιναν μεγαλύτερη σιγουριά στην παραγωγή του σκορ.

Με πολύ… ιδρώτα και συγκέντρωση στην άμυνα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, παρά τις εκπληκτικές –σε μερικές φάσεις– επιλογές των Αμερικανών Τζέιμς και Ανταμς, που κρατούσαν όρθια τη Λαμποράλ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (44-44) και προηγήθηκε (53-52), αλλά στα τελευταία δυόμισι λεπτά σημείωσε μόνο δύο πόντους από βολές του Κούζμιτς, ενώ στην τέταρτη περίοδο ο Ντάριους Ανταμς ανέλαβε επί προσωπικού να οδηγήσει τη Λαμποράλ στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, αναβιώνοντας την προϊστορία της Τάου.

Τρία τρίποντα – μαχαιριές από τον Αμερικανό γκαρντ (68-75), δύο ακόμη από τον συμπατριώτη του, Μάικ Τζέιμς (70-81), κι ένα καθοριστικό δίποντο από τον Μπουρούση (68-78) ήταν αρκετά για να περιορίσουν τον Παναθηναϊκό σε ρόλο θεατή του φάιναλ φορ για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο.

Και το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εφαρμόσει με πίστη ένα συγκεκριμένο πλάνο, παρά τη διατήρηση της οικονομικής επένδυσής του σε ικανοποιητικά επίπεδα, συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωλίγκας. Τα χρήματα δεν παίζουν… μπάσκετ, αλλά η φετινή ομάδα της Λαμποράλ κοστίζει 3,5 εκατ. που είναι πολύ λιγότερα από το κόστος του «τριφυλλιού».

ΠΑΟ: Χέινς, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 13, Φελντέιν, Γκιστ 11 (1), Καλάθης 6, Κούζμιτς 6, Γουίλιαμς 11 (1), Χάντερ 2.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Τζέιμς 20 (4), Πλάνινιτς 8, Μπουρούσης 9 (1), Μπλάζιτς 4, Τιγί, Ανταμς 24 (3), Κορμπάτσο 6 (2), Μπερτάνς 13 (1).

Πέρασε και η Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε άλωσε την έδρα της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ, και με 75-63 μέσα στη Μαδρίτη «σκούπισε» τη «βασίλισσα» και έκλεισε θέση στο Βερολίνο. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μπαρτσελόνα επικράτησε ξανά της Λοκομοτίβ Κούμπαν με 82-70 και έκανε το 2-1 στη σειρά. Την Πέμπτη μένει να σφραγίσει το εισιτήριο και να συμπληρώσει την τετράδα του φάιναλ φορ.

• Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε χθες με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την απόφασή του να συμμετάσχει η Ενωση στο επόμενο Γιουρόκαπ. Δεν ελήφθη οριστική απόφαση.

• Ολυμπιακός και Ρέθυμνο, αναμετρώνται σήμερα στην προημιτελική φάση των πλέι οφ (17.30) στο ΣΕΦ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή