Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επενδύει στον διχασμό

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επενδύει στον διχασμό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ηγείται της πιο «ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» και ότι κυρίως «επενδύει στον διχασμό, ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας και τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων», ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε, χθες από το βήμα της Βουλής, για την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες. «Θα ήμουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη κυβέρνηση δεν έκανα τα πάντα για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση, στη μόνη διέξοδο: στις εκλογές, όπου ο λαός, γνωρίζοντας την αλήθεια, θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στον διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Οχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Εχουν κόστος οι εκλογές; Εχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας».

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη είχε, πέραν της αναμενόμενης σκληρής κριτικής, και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δομή, καθώς σχεδόν το μισό μέρος της αφιερώθηκε στην προβολή της εναλλακτικής πρότασης της Ν.Δ. προς τους πολίτες, στη «Συμφωνία Αλήθειας», με στόχο τη συγκρότηση μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα πάει την Ελλάδα μπροστά, την έκφραση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών που θέλει μία Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, που να επιβραβεύει το ταλέντο, την εργασία και την επιχειρηματικότητα».

Μηνύματα περιελάμβανε και προς την πλευρά των δανειστών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχει αναλάβει η χώρα, πλην όμως με διαφορετικό μείγμα πολιτικής που θα επικεντρώνεται στην περικοπή δαπανών και στις μεταρρυθμίσεις – ιδιωτικοποιήσεις, ενώ επέκρινε και τους εταίρους που «παρακολουθούν τις μεταρρυθμίσεις να σέρνονται και αποδέχονται ένα πακέτο φορολογικών επιβαρύνσεων που ξέρουν ότι δεν θα αποδώσουν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., την ομιλία του οποίου ουδείς εκ των προκατόχων του στην ηγεσία παρακολούθησε (ο κ. Αντ. Σαμαράς ήταν εμπύρετος, ενώ η απουσία των κ. Κ. Καραμανλή και Ευ. Μεϊμαράκη ενέχει και στοιχεία πολιτικού μηνύματος μετά την τελευταία ένταση στις σχέσεις της «γαλάζιας» ηγεσίας με τον καραμανλικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο), ανέδειξε ενδεικτικά εννέα αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου, ασκώντας εξ αριστερών κριτική στον κ. Τσίπρα: «Εσείς είστε ο δήθεν γνήσιος αριστερός, που κόβετε το αφορολόγητο, που αυξάνετε τους άμεσους και έμμεσους φόρους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να καταλήξει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Αλλά εσείς δεν είστε αριστερός, είστε ένας οπορτουνιστής που θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή