Σύγκρουση με φόντο τον πρώην πρέσβη Βενεζουέλας

Σύγκρουση με φόντο τον πρώην πρέσβη Βενεζουέλας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίχθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αναφορικά με επιστολή του κ. Αλέξη Τσίπρα, το 2013, όταν και βρισκόταν στην αντιπολίτευση, προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, με αναφορά σε υπόθεση παρενοχλήσεων από τον τότε πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, προς τις γυναίκες υπάλληλους της πρεσβείας. Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να μιλήσει για «άμεση εμπλοκή» του πρωθυπουργού «σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας». Μάλιστα, από τη Συγγρού έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ο κ. Τσίπρας «εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο». Την υπόθεση σχολίασε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε τη στάση του κ. Τσίπρα «απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους» και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι Αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση».

Από το Μέγαρο Μαξίμου απάντησαν σε υψηλούς τόνους στη Ν.Δ., αναφέροντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον “κιτρινισμό”». Συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν σχετικά με την υπόθεση ότι καταρχάς δεν πρόκειται για κάποια νέα αποκάλυψη, αλλά για μια ιστορία γνωστή από παλιά. Μάλιστα, από το Μαξίμου γίνεται αναφορά σε «ξαναζεσταμμένο “κιτρινισμό”». Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο κ. Τσίπρας ζητεί με διπλωματική γλώσσα από τον κ. Μαδούρο την απομάκρυνση του πρεσβευτή από την Αθήνα και τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, ανέφεραν ότι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησαν να αξιοποιήσουν το εν λόγω ζήτημα αποπροσανατολιστικά, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών.

Μετά την αντίδραση του Μαξίμου, η Ν.Δ. έσπευσε να σχολιάσει ότι επιβεβαιώνεται ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα είναι υπαρκτή. «Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το “ηθικό πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος», σχολίασε η Συγγρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή