Το μπέργκερ του Τεξανού

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 25΄ 

Υλικά (για 6 μπιφτέκια)

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα ή ελιά (ζητάμε από τον χασάπη μας να περάσει το κρέας μόνο μία φορά από το χοντρό κόσκινο)
  • 1 αυγό + 1 κρόκος αυγού
  • 150 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (τη βρίσκουμε στα περισσότερα μπαχαράδικα. Εναλλακτικά, βάζουμε πάπρικα γλυκιά – με άλλο αποτέλεσμα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 200 γρ. ψωμί, προτιμότερο ολικής άλεσης, χωρίς κόρα, χοντροτριμμένο στο μούλτι
  • 100 ml σόδα (το αναψυκτικό)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το καλαμπόκι για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ψωμί με τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το τηγανητό καλαμπόκι, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε απαλά για περίπου 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή